Speelzones

Wij vinden het belangrijk dat kinderen jong kunnen zijn en zich mogen ontwikkelen op hun eigen manier en tempo. Dit bereiken we doordat kinderen begeleiding en speelgoed krijgen dat past bij hun leeftijd. De kinderen spelen in een speelzone passend ingericht bij hun ontwikkeling. Grofweg is deze verdeling gemaakt in baby/dreumeszone en peuterzone. Maar de ontwikkeling van het kind is leidraad. Natuurlijk mogen de peuters bij hun broertje of zusje gaan kijken en met ze spelen. Maar het streven is dat de baby’s en dreumesen in hun eigen speelzone spelen om zo de veiligheid te waarborgen.

In de baby/dreumeszone leren de kinderen spelen met verschillende soorten materialen. Hun zintuigen staan op scherp en ontdekken hiermee de wereld. Ook is de veiligheid voor de baby’s meer gewaarborgd omdat al het kleine speelgoed niet binnen handbereik ligt.

Bij de peuterzone spelen de kinderen meer symbolisch en beginnen ze met rollenspel. De ruimte is hierop perfect ingericht. Er zijn verschillende “scènes” mogelijk. De kinderen kunnen zichzelf even terugtrekken en een puzzel maken of boekje lezen. Daarnaast bereiden we de kinderen door middel van vroege voorschoolse educatie voor op de basisschool. Dit gebeurt spelenderwijs en in samen werking met de kleuterklas. We behandelen dezelfde thema’s. Dit zorgt voor een goed gesprek thuis aan de keukentafel maar zeker ook voor leuke en nieuwe ervaringen voor de peuters! Vandaar onze slogan:

 Van leren spelen naar spelend leren.

Bent u overtuigd? Neem dan HIER contact op en plan een rondleiding!

 Kinderopvang Nikkids,
uw kinderopvang in Rucphen en uw kinderopvang in Schijf

LOGO klein