Spelend leren

Kinderen komen naar de kinderopvang om hun belevingswereld te verruimen. Hier ontdekken kinderen de wereld vanuit een zeer veilig en specifiek ingerichte ruimte. Onze baby/dreumessen leren spelen met verschillende soorten materialen. Hun zintuigen staan op scherp en ontdekken hiermee de wereld. Ook is de veiligheid voor de baby’s meer gewaarborgd door de hoge box. Onze peuters bereiden we voor op de basisschool. Dit gebeurt spelenderwijs. Vandaar de slogan:

Van leren spelen naar spelend leren.

De knusse sfeer is belangrijk bij Nikkids. Hierdoor voelen de kinderen zich veilig en thuis. We besteden veel aandacht aan de gezelligheid op de groep. De kinderen worden betrokken bij de aankleding van de groepen door middel van knutselwerkjes en thematiek.

Nikkids streeft ernaar dat ouders met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van hun kind bij het wegbrengen. Zij maken zich de rest van de dag geen zorgen om hun kind omdat ze weten dat hij/zij in goede handen is. Het ophalen van het kind is dan ook een feestelijk weerzien. Het kind komt graag naar Nikkids is leergierig en wil zichzelf ontplooien. Dit wordt dan mede mogelijk gemaakt door de pedagogisch medewerkers die de kinderen op een verantwoorde, veilige maar uitdagende manier de wereld laten ontdekken.