Dagritme dagopvang

De kinderen die Nikkids bezoeken zijn in de leeftijd van 8 weken tot 4 jaar. De dagindeling van de baby’s wordt zo veel mogelijk aangepast op de dagindeling die de ouders thuis hanteren. We gebruiken dezelfde schema’s zodat het voor de baby’s voorspelbaar is. Hoe ouder en groter de kinderen worden hoe meer ze aan zullen sluiten bij ons algemene schema:

vrij spelen
10:00 fruit
voorschoolse activiteit
buiten spelen
12:00 brood maaltijd
dutje/vrij spelen
15:00 snack
vrij (buiten)spelen
17.00 yoghurtje

Hieronder staat het schema verder uitgewerkt:

Rond half 10 wordt samen met de kinderen het lokaal opgeruimd en krijgen zij een fruitmaaltijd. Dit verloopt hetzelfde als op de peutergroep het verschil is dat hier fruit zonder schil wordt aangeboden en op de peutergroep bepaalde fruitsoorten met schil.

Rond 12 uur beginnen we met de lunch. Voor de jongere kinderen wordt de boterham gesmeerd en in passende stukjes gesneden. Kinderen mogen vragen om meer boterhammen. Na twee sneetjes brood mogen de kinderen nog een crackertje. Na de maaltijd wordt melk aangeboden.

Tussen half 3 en half 4 in de middag wordt er gezamenlijk genoten van een versnapering. Dit tijdstip is volledig afhankelijk van de slaaptijden van de kinderen. Sommige kinderen zullen hierna naar bed gaan en krijgen eerder wat lekkers. Kinderen die uit bed komen krijgen daarna wat lekkers.

Tegen 5 uur is er voor de aanwezige kinderen een yoghurtje, knijpfruitje of cracker beschikbaar zodat de tijd met het diner thuis kan worden overbrugd. Mochten er kinderen zijn die bij ons een, door de ouder zelf meegebrachte warme maaltijd moeten nuttigen zullen we dat ook rond 5 uur aanbieden.

Alle kinderen eten totdat zij vol zitten of geen zin meer hebben. Er wordt goed in de gaten gehouden hoeveel het kind eet. Maar er wordt nooit gepusht. Wij zijn van mening dat het opdringen van eten alleen maar averechts werkt. Mocht een kind weinig voeding binnen krijgen wordt dit altijd besproken met de ouders.

Bent u overtuigd? Neem dan HIER contact op en plan een rondleiding!

Kinderopvang Nikkids,
uw kinderopvang in Rucphen en uw kinderopvang in Schijf

LOGO klein