Beleidsplan Schijf

Kinderen komen naar de kinderopvang om hun belevingswereld te verruimen. Hier ontdekken kinderen de wereld vanuit een zeer veilig en specifiek ingerichte ruimte. De zintuigen staan de baby’s op scherp en ontdekken hiermee de wereld. De peuters bereiden we door middel van voorschoolse educatie voor op de basisschool. Dit gebeurt spelenderwijs. Vandaar de slogan:

Van leren spelen naar spelend leren.

Ook wij voldoen aan de nieuwe eisen van de IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang). Ons beleid vindt u hier:

 • De volgende doelen staan centraal in het pedagogisch beleidsplan van Nikkids.
  1. het bieden van fysieke en emotionele veiligheid;
  2. een bijdrage leveren aan de persoonlijke competentie;
  3. een bijdrage leveren aan de sociale competentie;
  4. de overdracht van waarden en normen
 • In 2000 zijn deze doelen geformuleerd door J.M.A Riksen-Walraven, professor Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
  Ook zijn deze doelen opgenomen in de ‘Wet Kinderopvang’ (VWS 2004)
 • Nikkids is een zeer flexibele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De pedagogisch medewerkers die in dienst zullen treden bij Nikkids hebben een volgens de cao Kinderopvang relevant diploma behaald, en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Hierdoor wordt de kwaliteit van de kinderopvang gewaarborgd. Binnen een jaar na indiensttreding behalen de pedagogisch medewerkers een EHBO voor Kinderen diploma.
 • Nikkids locatie Schijf is gevestigd in gemeenschapshuis D’n Hoge Dries aan de Zoeksestraat 5a in Schijf , zie het Contactformulier. 
 • Op onze peutergroep bieden we plekjes voor VE kinderen. We werken met het Voorschoolse Educatieprogramma Uk en Puk.
 • Bij Nikkids locatie Schijf werken we met een verticale groep. De groep bestaat uit maximaal 13 kinderen van 0- 4 en een peutergroep van maximaal 8 kinderen.
 • Nikkids is een Flexibele kinderopvang en als je kiest voor het flexibele contract betaal je alleen als het kind echt aanwezig is. Tijdens vakantie of ziekte hoeft er niet worden doorbetaald. Hierdoor is Nikkids zeer flexibel en wordt er ingespeeld op veel wensen van ouders. Je kunt ook kiezen voor het vaste contract, dat is een goedkoper tarief maar dan neem je wel alle weken dezelfde uren af. We werken niet met dagdelen alle tijden zijn bespreekbaar.
 • De knusse sfeer is belangrijk bij Nikkids. Hierdoor voelen de kinderen zich veilig en thuis. We besteden veel aandacht aan de gezelligheid op de groep. De kinderen worden betrokken bij de aankleding van de groepen door middel van knutselwerkjes en thematiek.
 • Nikkids streeft ernaar dat ouders met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van hun kind bij het wegbrengen. Zij maken zich de rest van de dag geen zorgen om hun kind omdat ze weten dat hij/zij in goede handen is. Het ophalen van het kind is dan ook een feestelijk weerzien. Het kind komt graag naar Nikkids is leergierig en wil zichzelf ontplooien. Dit wordt dan mede mogelijk gemaakt door de Juffen die de kinderen op een verantwoorde, veilige maar uitdagende manier de wereld laten ontdekken.

Bent u overtuigd? Neem dan HIER contact op en plan een rondleiding!


 Kinderopvang Nikkids,
uw kinderopvang in Rucphen en uw kinderopvang in Schijf

LOGO klein