Nikki over Nikkids

4 januari 2016, de start van Nikkids!

Mijn naam is Nikki Tack van Hoof. Ik ben de eigenaresse van Nikkids. Geboren in Mariaheide en sinds 2012 woonachtig in Rucphen, getrouwd met Wesley Tack van Hoof en we hebben 2 fantastische kinderen Guus en Esmee.

Ik studeerde HBO Pedagogiek aan de HAN in Nijmegen en heb daarbij een Minor Basisonderwijs gedaan. Tijdens mijn afstudeerproject ben ik begonnen met werken in de kinderopvang en dit beviel me zo goed dat ik in deze branche ben gebleven! Ik werk dus al sinds 2009 in de kinderopvang!

Tijdens mijn studie Pedagogiek heb ik alles geleerd over kinderen. Hoe kinderen groeien, ontwikkelen en hoe wij als volwassenen ze daarbij kunnen helpen. Maar ook hoe we ze het vooral in zo veel mogelijk zelf kunnen laten doen in een veilige en uitdagende omgeving. Ik heb geleerd hoe de normale ontwikkeling verloopt en wat is dan echt anders… is dat dan ook gelijk zorgelijk? Nee, zeker niet altijd! Bijna alle kinderen hebben behoefte aan persoonlijke aandacht en interesse. En op die manier groeien kinderen op hun eigen tempo naar de beste versie van zichzelf! En die persoonlijke aandacht is echt waar we bij Nikkids op inzetten!

Ik heb ervaring met het pedagogische werk opgedaan in twee totaal verschillende kinderdagverblijven, een grote en een kleine. Het kleinschalige beviel me het best. Je bouwt zo echt een band op met alle kinderen en ouders, je maakt deel uit van het gezin. Maar vanuit het grotere kinderdagverblijf is me bij gebleven hoe goed de aandacht verdeeld was per leeftijd. De groepen waren echt ingericht met speelgoed en activiteiten in de zone van de naaste ontwikkeling. Deze twee probeer ik nu te combineren bij Nikkids.

Daarnaast heb ik in mijn carrière gezien dat het systeem wat veel kinderdagverblijven hanteren wat ouderwets is. In deze tijd vraagt de kinderopvang meer flexibiliteit door de verschillende manieren van werken die zijn ontstaan. Door dit aan te pakken hoop ik dat we veel ouders kunnen helpen in deze toch al dure tijd.

Ik hoop jullie allemaal te mogen verwelkomen bij kinderopvang Nikkids!